free portfolio site templates

De omgeving

Bungalow De Ploeg is gelegen in Holten, onderdeel van de gemeente Rijssen-Holten. Holten is gelegen in zowel Salland en Twente en dus de ideale uitvalbasis om deze prachtige regio’s te verkennen.  

Het gemoedelijke toeristencentrum van Holten biedt voldoende voorzieningen voor jong en oud. Naast het centraal gelegen station, vindt u er vele restaurants, terrassen en ijssalons. Ook biedt het een gevarieerd winkelaanbod, diverse supermarkten en een Kulturhus. Voor gezinnen met kinderen is Kinderboerderij Dondertman een aanrader evenals het zwembad Twenhaarsveld en Natuurmuseum Holterberg. Veel toeristen komen speciaal naar het dorp om op de fiets haar prachtige omgeving te ontdekken. Naast recreatief fietsen is Holten voor mountainbikers en wielrenners een ideale uitvalsbasis.  

De bezoekerstip voor u is een bezoek aan de Canadese Begraafplaats Holten. Het ereveld 'De Canadese Begraafplaats Holten' op de Holterberg, is één van de indrukwekkendste herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog.  Hier vinden 1394 militairen hun laatste rustplaats en worden jaarlijks herdacht tijdens kerst en Dodenherdenking. In het naastgelegen informatiecentrum wordt de gedachte aan de Tweede Wereldoorlog door middel van persoonlijke verhalen, anekdotes over en foto’s van gesneuvelde militairen levend gehouden. 

Op ca. 20 minuten rijden ligt één van de oudste steden van Nederland. Deventer noemt zich Leukste Winkelstad van Nederland!  Daarnaast is Deventer de evenementenstad bij uitstek. De stad is inmiddels beroemd om evenementen als de Deventer Boekenmarkt, Deventer Op Stelten en het Dickens Festijn.

Meer tips voor een uitje in de gemeente Rijssen-Holten vindt u op www.beleefrijssenholten.nl

Op zoek naar mountainbike routes? Check www.travelwriter.nl

Tips voor uitjes in Salland kunt u vinden op www.sallandnatuurlijkgastvrij.nl

© Copyright 2021 Bungalows Holten - All Rights Reserved